به گزارش خبرنگار مهر، حکمتاله داودی سه شنبه شب در جلسه علنی شورا اظهار کرد: بر اساس این مصوبه ۱۰۰ درصد عوارض پروانه ساختمانی و تراکم به شهروندان ساکن در بافت فرسوده هادیآباد بهمنظور نوسازی و بهسازی این بافت بخشیده میشود.
وی ادامه داد: این بسته تشویقی مربوط به ساختمانهای مسکونی است و شامل واحدهای تجاری نمیشود.
داودی افزود: بسته تشویقی مذکور شامل پلاکهای فاقد عقبنشینی نمیشود و این پلاکها تنها در صورت تجمیع با سایر پلاکها مشمول برخورداری از این تخفیف خواهند شد.
این عضو شورای اسلامی شهر اضافه کرد: مصوبه مذکور از زمان تصویب قابلیت اجرا داشته و عطف به ماسبق نخواهد بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: شهرداری بهمنطور ساماندهی بافت فرسوده هادیآباد با تمام توان وارد میدان شده اما اجرای این طرح زمانی عملیاتی خواهد شد که تمام دستگاههای مربوطه با شهرداری همکاری کنند.
وی ریزدانگی پلاکهای واقع در هادیآباد را از اساسیترین مشکلات این قسمت از شهر خواند و با تاکید بر لزوم ساخت سازههای مقاوم در این بخش گفت: اسکان شهروندان در زمان نوسازی یکی از مسائل مهمی است که باید توجه قرار گیرد.
داودی بیان کرد: شهرداری به تنهایی قادر به اجرای طرح مذکور نیست و نیاز است تا همه دستگاهها در این خصوص همکاری داشته باشند تا از بروز هرگونه تلفات جانی و خسارت مالی پیشگیری شود
فصیحی، عضو شورای اسلامی شهر قزوین؛ طرح نوسازی هادیآباد آماده است
فرجاله فصیحی رامندی، رئیس کمیسیون مالی- اقتصادی شورای اسلامی شهر قزوین بیان کرد: ۱۰۰ درصد عوارض صدور پروانه و تراکم مشروط بر عقبنشینی و تجمیع پلاکها به ساکنان بافت هادیآباد تخفیف داده میشود.
وی با بیان این مطلب که تخفیف مذکور تنها شامل واحدهای مسکونی واقع در بافت فرسوده میشود و واحدهای تجاری مشمول این طرح نیستند پیشنهاد داد: ابلاغ این مصوبه به برگزاری جلسه حوزه معاونت شهرسازی شهرداری با دستگاههای مربوطه از جمله نظام مهندسی، اتحادیه انبوهسازان، اداره کل راه و شهرسازی، استانداری و بانکها و همکاری این دستگاهها منوط شود.
فصیحی با بیان این مطلب که شهرداری سالها پیگیر نوسازی بافت فرسوده هادیآباد است، گفت: اعطای تسهیلات تشویقی و دولتی در نوسازی تمام بافتهای فرسوده به جز هادیآباد موفق بوده است.
وی ریز دانه بودن پلاکها و احداث غیرقانونی بناها را از مهمترین مشکلات بافت هادیآباد برشمرد و افزود: تملک پنج هکتار زمین در هادیآباد و ساخت ناموفق ۳۰۰ واحد در این ناحیه از جمله تجربیات ناموفق شهرداری در هادیآباد بود.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین از آماده بودن طرح نوسازی بافت هادیآباد و تایید کمیسیون ماده پنج در این خصوص خبر داد و اضافه کرد: ایجاد دفاتر تسهیلگری برای اسکان مالکان و تجمیع پلاکها، اعمال بستههای تشویقی از سوی شهرداری و اعطای تسهیلات بانکی کم بهره سه اقدامی است که شهرداری در جلسه ستاد بازآفرینی موظف به انجام آن شده است.
فصیحی با اشاره به تخفیف ۱۰۰ درصدی هزینه عوارض و تراکم ساختمان در هادیآباد اشاره کرد و با بیان این مطلب که مقرر است تا دولت این هزینه را به شهرداری را بپردازد گفت: دولت در خصوص تخفیف عوارض در نوساری بافتهای فرسوده ۱۲ میلیارد تومان به شهرداری بدهکار است.
وی گفت: اگر زلزلهای در هادیآباد رخ دهد هیچ واحدی سالم باقی نخواهد ماند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قزوین؛ هادیآباد، دچار شکاف اجتماعی است
مهدیه سادات قافلهباشی، سخنگوی شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این جلسه از بین رفتن اعتماد اجتماعی را علت اصلی عدم اجرای طرحهای شهرداری در بافت هادیآباد دانست.
وی گفت: با توجه به اجرای ناموفق طرحهای متعدد در هادیآباد، اعتماد شهروندان این منطقه از دست رفته و ساکان هادیآباد به اجرای بهترین طرحها هم اعتماد ندارند.
رئیس کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و هنری شورای اسلامی شهر قزوین مشکلات زیست محیطی و بهداشتی هادیآباد را بسیار جدی دانست و بیان کرد: این بخش از شهر دچار فرسودگی، خروج از شهر و شکاف اجتماعی شده که حوزه معاونت شهرسازی قادر به بررسی آن نیست.
قافلهباشی با بیان اینکه عملکرد فرهنگسراها در هادیآباد منطبق با خواست مردم نبوده گفت: مشخصترین راه در کنار اعطای تسهیلات به شهروندان بافت فرسوده، جلب مشارکت مردم است.
این نماینده مردم قزوین در پارلمان محلی تاکید کرد: در ساماندهی بافت فرسوده هادیآباد جلب مشارکت عمومی و سرمایه اجتماعی ضروری است و از این رو لازم است تا کنشگران اجتماعی پیش از اجرای هر طرح عمرانی در این بافت به کمک مدیریت شهری بیایند.
اعطای تسهیلات به تنهایی رافع مشکل هادیآباد نیست
مهدی عبدالرزاقی، رئیس کمیسیون املاک و مستغلات شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این جلسه عدم توان مالی ساکنان هادیآباد را اساسیترین مشکل موجود در مسیر نوسازی این بافت دانست.
وی از ریزدانه بودن پلاکهای هادیآباد بهعنوان مشکل بعدی این بافت نام برد و بیان کرد: پلاکهای واقع در هادیآباد به قدری کوچک مقیاس است که حتی با ادغام و تجمیع دو پلاک باز امکان صدور پروانه مهیا نخواهد بود.
این عضو شورای اسلامی شهر با بیان این مطلب که اعطای تسهیلات به تنهایی رافع مشکل هادیآباد نیست، ادامه داد: بدون همکاری دستگاهها تا زمان فراهم نبودن امکانات و عدم توان مالی شهروندان، شهرداری به تنهایی قادر به حل مشکل هادیآباد نخواهد بود.
نظر شما